sobota, 10 lutego 2018

Tort bezowy z truskawkami

Beza:
5 białek
1 szkl. cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Białka ubijamy, powoli dodajemy cukier. Gdy piana będzie sztywna dodajemy mąkę. Przygotowaną masę dzielimy na dwie części i  wykładamy na papier do pieczenia i suszymy w piekarniku w 120 stopniach ok 1.5 h . 

Masa:
Serek marcarpone 
500 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy serek. 

Dodatkowo: 
Truskawki

Na przygotowany blat bezowy wykładamy przygotowany krem i rzucamy pokrojone w ćwiartki truskawki przykrywamy drugim blatem. Wierzch dekorujemy truskawkami.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz