czwartek, 2 marca 2017

Sernik na zimno





600 g serka waniliowego 
5 żółtek
250 g masła roślinnego
3/4 szkl. cukru 
2 szkl. mleka w proszku
2 łyżeczki żelatyny
3 galaretki cytrynowe 
opakowanie okrągłych biszkoptów

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy serki waniliowe i mleko w proszku. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody, dodajemy do masy. 
Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1.5 szkl. wrzątku. W rozpuszczonej galaretce namaczamy biszkopty  i układamy w formie jeden obok drugiego. Na biszkopty wylewamy masę i ponownie układamy namoczone w galaretce biszkopty. Pozostałe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i zalewamy ciasto.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz