środa, 25 stycznia 2017

Stefanka Czekoladowa

 

Ciasto:

1 margaryna
1 szkl. cukru pudru 
6 jaj
0.5 szkl. kakao
0.5 szkl. mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po 1 żółtku. Dodać pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystko razem wymieszać. Upiec 5 cienkich placków.

Masa:

2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki tortowej
0.5 szkl. cukru
0.5 l mleka
1 cukier waniliowy
1 margaryna 

Gotujemy budyń, do gorącego dodajemy tabliczkę gorzkiej czekolady. Gdy ostygnie ucieramy z margaryną. Każdy placek przekładamy masą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz