poniedziałek, 30 stycznia 2017

Kruche babeczki z serem






Kruche ciasto: 


3 szkl. mąki
1 margaryna
3/4 szkl. cukru 
2 żółtka
2 łyżki zimnego mleka
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę przesiewamy na stolnice, dodajemy margarynę i siekamy nożem. Żółtka ubijamy z cukrem. Dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy jednolite ciasto. 

Ser:


1kg sera ( mielony z wiaderka)
6 jaj
2 op. budyniu śmietankowego
1 szkl. cukru
1 margaryna ( w temp. pokojowej) 

Margarynę miksujemy z jajami i cukrem. Dodajemy powoli ser. Na sam koniec dosypujemy budynie i wszystko delikatnie mieszamy. 

Kruche ciasto rozwałkowujemy. Foremkami babeczek wycinamy kółeczka z kruchego ciasta którymi wylepiamy foremki. W środek nakładamy łyżką masę serową i pieczemy ok 40 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz