poniedziałek, 20 lutego 2017

Sernik na spodzie z ciastek owsianych




Spód:


2 op. ciastek owsianych Sasanki
100 g masła

Ciastka rozdrabniamy blenderem, dodajemy rozpuszczone masło. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pokruszonymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki na 15 minut.

Masa serowa: 


1 kg sera
1/2 szkl. oleju
1 szkl. mleka
6 jaj
2 budynie śmietankowe
1,5 szkl. cukru
2 op. cukru waniliowego

Żółtka ubijamy z 1 szklanką cukru  i cukrem waniliowym. Dodajemy po łyżce sera.  Następnie dodajemy budyń, mleko i olej. Dokładnie wyrabiamy masę serową. Pozostałe białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę. Wszystko razem delikatnie  mieszamy.

Dodatkowo: 

1 puszka brzoskwiń

Masę serową wylewamy na schłodzony spód, na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w temp. 160 stopni ok 1,5 h.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz